Avrupa Birliği’nin finanse ettiği, KfW Alman Kalkınma Bankası ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hayata geçirilecek 28 tesisten Adana’ya yapılacak ilk 3’ünün temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gençlik Haftası kapsamında  Çukurova Atletizm pistinde düzenlenen temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Bozkurt, Avrupa Birliği Delegasyonu ve KfW (Alman Kalkınma Bankası) yetkilileri, Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Oldaç, Yüreğir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halit Yılmazel, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Habip Bilgin, Adana ASKF Başkanı Ahmet Bozan , Suriyeli ve Türk gençler ve sporcular katıldı.

FRIT II PROJESİ, ADIM ADIM İLERLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Bozkurt, yaptığı konuşmada, “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde 12 ilde Gençlik Merkezi, Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Basketbol Sahası, Tenis Kortu ve Futbol sahaları gibi 28 tesis yapılacağını aktardı. Bu kapsamda Adana’da yapılacak tenis kortu, spor salonu ve futbol sahasının hayırlı olmasını dileyerek, tüm katılımcıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Alman Kalkınma Bankası (KfW) Ankara Ofis Direktörü Dr. Kirk Mildner, insanlığın geleceği olarak gördükleri çocukların, eşit koşullarda yaşam hakkına sahip oldukları inancıyla hareket ettiklerini ve bu bağlamda “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi Projesi”nin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Dr. Mildner, projeyle hedeflenilen başarıya, Adana Hokey Kulübü'nün 16 yaşındaki yıldız oyuncusu Dudu Ceren Evran'ı örnek gösterdi. Genç sporcuyu alkışlayan Dr. Mildner, projenin başarıyla hayata geçirilmesini ve mükemmel spor performanslarına şahit olma temennisini dile getirdi.

Konuşmasına Temel atma töreninin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasına denk gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Adana’da bulunan korunmasız gençlerin sosyal hayata entegre olması için 11 yıldır önemli yatırımlara imza attığını söyledi. “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi Projesi”nin de bu anlamda büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaymakam Kaya, projede emeği geçenlere ve proje paydaşlarına teşekkürlerini iletti.

Adana Gençlik ve Spor İlçe müdürü Bilal Oldaç ise kentte bulunan geçici koruma kapsamında sığınmacılara yönelik hayata geçirdikleri yatırım, proje, program ve eğitimler hakkında bilgi verdi. “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi Projesi” ile Adana’nın 3 yeni tesise kavuşacağını belirten Oldaç, kent için büyük bir kazanım olacak bu yatırımlar için proje paydaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

YILDIZ ÇİM HOKEY SPORCUSU, BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI

Yapılan konuşmaların ardından Adana Hokey Kulübü'nün 16 yaşındaki yıldız oyuncusu Dudu Ceren Evran, ilham veren başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. Yaşadığı tüm olanaksızlıklara ve zorluklara rağmen hedefi doğrultusunda çalışmaktan bir an olsun vazgeçmediğini anlatan genç sporcu, “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi Projesi” ile Adana’ya kazandırılacak tesislerin milli formayı terletecek yeni sporcular çıkaracağına olan inancını dile getirdi.

ADANA’YA KAZANDIRILACAK 3 TESİS İÇİN BUTONA BASILDI

Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte, Adana’nın Çukurova ilçesine yapılacak bir adet futbol sahası ve tenis kortu ile Yüreğir ilçesine yapılacak gençlik merkezinin temelini atmak üzere Çukurova Atletizm Pistinde hazırlanan masadaki butonlara bastı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri için düzenlenen alanı gezen protokol üyeleri, düzenlenen etkinliklere katılıp, spor müsabakalarını ve gösterilerini takip etti.

Program, sporculara hediye takdimi ile sona erdi.