Genel Müdür



Prof. Dr. Süleyman ŞAHİN 

Genel Müdür

Kafkas göçmeni bir ailenin mensubu olan Şahin Bursa’da yetişmiştir.

Eğitim hayatına; 1980 yılında Bursa Osmangazi Bahar İlkokulunda başlamıştır.1992 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra, 1996 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Lisans eğitimini tamamlamış olup; ardından 2001 yılında Marmara Üniversitesi, Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalında yüksek lisansını, 2006 yılında da doktorasını tamamlamıştır. 2014 yılında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı, Yönetim ve Strateji Ana Bilim Dalında Doçent olmuştur. 2020 yılında da Bursa Uludağ Üniversitesinde Profesör unvanını almıştır. Öğretim üyesi olarak; Yönetim ve Organizasyon, Sporda Tesisleşme ve Yönetimi, Liderlik, Spor Sosyolojisi, Sporda Etik, Olimpizm, Spor Hukuku ve Spor Pazarlaması alanlarında dersler vermiştir. Ayrıca; Bursa Uludağ Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında ikinci yüksek lisansını yapmaktadır (tez aşamasında).

İş hayatına; 1996 yılında MEB bünyesinde başlamış olup; Bursa’da birçok okulda öğretmenlik yapmıştır. 2004-2010 yılları arasında Bursa Yıldırım Belediye Spor Kulübü Müdürlüğü görevini yürütmüş ardından 2010-2011 yıllarında Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2011-2018 yılları arasında da Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapmıştır. Yine 2018 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesine Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildikten sonra 2022 yılından itibaren Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Bulunduğu görevler sürecinde özellikle spor ve gençlik yapıları projelerinde yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda ihtiyaç analizlerinin ortaya konulması ve bu kapsamda projelerin fonksiyon, mimari ve maliyet çalışmalarının geliştirilmesinde değer yönetimlerini yürütmüştür.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyeliği, Bursaspor Kulübü Genel Kurul Üyeliği, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkan Vekilliği, Türkiye Tenis Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanlığı ve Dünya Güreş Birliği (UWW) Marketing & Sponsoring Komisyon Üyeliği görevleri bulunan ŞAHİN, Futbol, Atletizm ve Tenis branşlarında antrenörlük belgesine ve Uluslararası 1. Kategori Güreş Hakemlik Kokardına sahiptir.

Şahin; yine ülkemizin resmi temsilcisi olarak 2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunlarında Genel Koordinatör Yardımcılığı, 2014 SOÇİ Kış Olimpiyatları İdarecisi, 2019 MİNKS 2. Avrupa Oyunlarında Türkiye Kafile Başkanlığı ve 2020 TOKYO Yaz Olimpiyat Oyunlarında idareci olarak görev almıştır.  Ayrıca; 2017-2020 yılları arasında Bursaspor Kulübü Gençlik Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Bunların yanında birçok uluslararası organizasyonda da Ülkemizi temsil etmiştir.

Ayrıca; Bursa’da çok sayıda Sivil Toplum Örgütü ve Hemşeri Derneklerinin Eğitim, Kültür, Sanat, Spor etkinlikleri ve Gençlik Projelerinde çalışmalarda bulunmuş olan Süleyman ŞAHİN’in yayımlanmış; kitap, kitap bölüm yazarlığı ve editörlük kapsamında 16, Uluslararası Hakemli dergilerde 43, Ulusal Hakemli dergilerde 23 ve Uluslararası bildiriler de 36 çalışması bulunmakta olup, 14 Proje çalışmasında da görev almıştır.